hore

Čo je MagSafe? Poznáte magnetické nabíjačky Apple?

Čo je MagSafe? Magnetická nabíjačka pre Apple. Vedeli ste, že si môžete výhody MagSafe dopriať aj pri svojom telefóne či hodinkách ? Čítajte a dozviete sa viac.

MagSafe: nabíjajte múdro a bezpečne

Značka Apple je známa svojimi nevšednými inováciami. Aj vďaka tomu si zaistila svoje miesto na trhu aj v srdciach užívateľov prenosných digitálnych technológií. Apple MagSafe je jedna z týchto geniálnych inovácií, s ktorými firma prišla už v roku 2006. Čo ale MagSafe vie a na čo ho využil.

Čo je MagSafe?

MagSafe je skratka dvoch termínov – Magnetic Connection (magnetické spojenie) a Safe Disconnection (bezpečné rozpojenie). Prvý MagSafe produkt bol nabíjačka na MacBook, ktorá bola vyvinutá tak, aby spojenie napájacieho kábla s počítačom bolo pevné, ale aby sa zároveň ľahko odpojilo, ak by niekto o kábel napríklad zakopol. Tým Apple zamedzil zbytočným a nebezpečným pádom počítačov z výšky.

Ako MagSafe funguje dnes?

MagSafe nabíjačky pre MacBooky Pro a Air sú na trhu už dlho. Ich úspech nezostal bez povšimnutia a inžinieri Applu v Silicon Valley dlho vyvíjali variant pre iPhony a ďalšie produkty Applu. A podarilo sa.

Nové MagSafe nabíjačky fungujú na princípe bezdrôtového nabíjania indukčným prúdom. Na čo najefektívnejšie a najrýchlejšie nabíjanie využívajú špeciálne postavenie magnetov, ktoré nabíjačku usadia presne na to pravé miesto na zariadení.

Na aké zariadenie MagSafe funguje?

Pôvodne bola technológia MagSafe dostupná pre MacBooky a ich nabíjacie porty. Nové bezdrôtové nabíjačky sú určené pre iPhony generácií 12 a vyššie. Tieto iPhony majú na zadnej strane presne inštalované magnety, ktoré sú špeciálne zamýšľané pre MagSafe nabíjanie.

Každý, kto vlastní chytré hodinky Apple Watch, iste tiež vie, že MagSafe nabíjačka je jediným spôsobom, ako im doplniť energiu. MagSafe je tiež dostupná pre bezdrôtové slúchadlá AirPods.

Ako nabíjať s MagSafe?

MagSafe nabíjačky majú mnoho modelov a funkcií. Vybrať si môžete okrem jednotlivých nabíjačiek aj modely, ktoré nabijú váš telefón aj chytré hodinky alebo slúchadlá zároveň. Okrem nabíjačiek na doma ponúka Apple aj prenosnú dobíjaciu stanicu kompatibilnú s MagSafe. Ide vlastne o powerbanku, ktorá vďaka magnetom pevne priľne k vášmu telefónu a vy ho môžete ďalej používať.

MagSafe sa ale neobmedzuje len na nabíjanie.

Čo ďalšie MagSafe vie?

Každý iPhone radu 12 a vyššie má na zadnej strane neviditeľný kruh z magnetov, ktorý je tam umiestnený práve pre nabíjačku MagSafe. To si všimli vývojári z firiem tretích strán a zistili, že tieto magnety sa dajú využiť aj na iné účely.

Na trhu teraz môžete nájsť vychytávky na iPhone, ktoré sa opierajú o tieto zabudované magnety. Medzi ne patria:

        Rôzne typy statívov . Jednoducho sa vďaka magnetom inštalujú.

        Peňaženky na karty a bankovky, ktoré zostávajú stále po ruke na vašom telefóne.

        Držiaky na iPhone do auta.

Ako si vybrať tú správnu MagSafe nabíjačku?

Pokiaľ používate viac Apple zariadení, určite sa oplatí investovať do multifunkčných nabíjačiek na magnet. Pokiaľ si ale nie ste istí, akú nabíjačku vlastne potrebujete a aká sa vám oplatí, neváhajte kontaktovať náš tím fajnových fajnšmekrov. Radi vám pomôžeme!

Máte otázku?
Spýtajte sa našich fajnšmekrov

Hľadáte príslušenstvo pre telefón?

Neviete, aký máte model?

16

Skúsení špecialisti
máme viac ako 16 rokov skúseností

Autorizovaný predajca
predávame tovar z oficiálnej CZ/SK distribúcie

Fakt rýchle dodanie
tovar skladom posielame do 24 hodín

7

F-Mobil predajní
príďte sa poradiť

Podeľte sa o svoje úlovky na Instagramu. Použite #Fmobil Pochváľte sa na Instagramu. Použite F-mobil Podeľte sa so svojim chytrým zariadením na Instagramu. Použite #Fmobil Zobraziť profil