hore

Predaj použitých mobilných telefónov je stále populárnejší

Jednou z možností, ako ušetriť peniaze pri výbere mobilného telefónu , je zakúpiť si použitý mobilný telefón . V tejto súvislosti sú však mnohí ľudia skeptickí. V tomto článku sa pozrieme na dôvody, prečo voliť použitý mobilný telefón.

Ekologické dôvody

Nákup použitých mobilných telefónov môže mať pozitívny vplyv na životné prostredie . Mobilné telefóny obsahujú mnoho nebezpečných chemikálií, ako sú ortuť, kadmium a olovo. Tieto látky môžu byť nebezpečné pre zdravie ľudí aj pre životné prostredie, ak sa dostanú do pôdy, vody alebo vzduchu. Ak si zaobstaráte použitý telefón, môžeme pomôcť znížiť množstvo elektronického odpadu, ktorý sa dostáva na skládky. Pokiaľ sa použitý telefón opraví a znovu použije, môžeme tiež znížiť spotrebu nových zdrojov pri výrobe nových telefónov.

Cirkulárna ekonomika

Predávanie použitých mobilných telefónov môže tiež prispieť k vzniku cirkulárnej ekonomiky. Ciklus sa tu uzatvára a mobilné telefóny sa stávajú súčasťou obehu. V rámci cirkulárnej ekonomiky sa použité výrobky opravujú, vylepšujú a znovu používajú, čím sa znižuje produkcia odpadu a spotreba nových prírodných zdrojov, ktoré nie sú nevyčerpateľné!

Finančné dôvody

Nákup použitých mobilných telefónov môže byť aj finančne výhodný. Nové mobilné telefóny sa často predávajú za vysoké ceny, najmä pokiaľ ide o najnovšie a najvýkonnejšie modely. Použitý telefón môže byť oproti tomu oveľa lacnejší a napriek tomu môže ponúkať podobné funkcie a výkon. Obzvlášť pokiaľ sa jedná o nákup 1 až 2 roky starých modelov, ktoré boli TOP v čase uvedenia na trh a ani po tejto dobe ich výkonom neprekonajú modely stredných tried, ktoré stoja podobné sumy. Z čoho vyplýva, že sa to týka predovšetkým bazárových telefónov značky Apple , ale aj top modelov značky Samsung.

Máte otázku?
Spýtajte sa našich fajnšmekrov

Hľadáte príslušenstvo pre telefón?

Neviete, aký máte model?

16

Skúsení špecialisti
máme viac ako 16 rokov skúseností

Autorizovaný predajca
predávame tovar z oficiálnej CZ/SK distribúcie

Fakt rýchle dodanie
tovar skladom posielame do 24 hodín

7

F-Mobil predajní
príďte sa poradiť

Podeľte sa o svoje úlovky na Instagramu. Použite #Fmobil Pochváľte sa na Instagramu. Použite F-mobil Podeľte sa so svojim chytrým zariadením na Instagramu. Použite #Fmobil Zobraziť profil