hore

Asus ROG Phone

Jedinečné stereo, perfektný senzory, neskutočný hardvér a dokonale odladený launcher vyvinutý špeciálne pre toto žihadlo, hráčske periférie a kopu ďalších vychytávok robia z Asus ROG Phone jedinečný herný stroj. Pripravili sme pre Vás fajnovú recenziu, ktorá Vám priblíži tento telefón, spresní informácie a treba Vám tiež pomôže pri rozhodovaní aký smartphone si zaobstarať.

Republic of Gamers (ROG) je u spoločnosti Asus synonymom pre jedinečnosť, neskutočný výkon a najvychytenejších zariadení pre hráčov. Prístroje z tejto edície sú snom každého, kto to myslí s hraním vážne či už sa jedná o notebooky, klávesnice, počítačové komponenty alebo gamepad. Inak tomu nie je ani u dnes sa recenzia telefóne.

Asus ROG Phone

November roku 2018 sa navždy zapíše do pamäti všetkých hráčov. Asus ROG Phone prišiel na trh a hrdo sa sa stal špičkou na poli herných smartphonov a nebál by som sa povedať, že ich necháva ďaleko za sebou. Na telefónoch ako je Xiaomi Black Shark , Razer Phone alebo napríklad Honor Play si tiež kvalitne zahráte, ale jedine s ROG Phone sa z Vás stane naozajstný hardcore gamer.

Po vybalení z krabice, ktorá už sama o sebe značí, že sa nejedná o obyčajný telefón, ma v prvom rade prekvapilo ako krásne sa telefón drží. Kombinácia 3D skla CORNING® Gorilla® medi a kovu nechá človeka v úžase. Vodotesné masívne telo dáva vedieť, že Asus ROG Phone nie je stroj o ktorý budete musieť mať strach. Na zadnej strane telefónu si dali dizajnéri naozaj záležať. Kombinácia ostrých hrán všetkých prvkov, medené mriežke chladenie a duálneho fotoaparátu dáva prístroju jedinečný futuristický dizajn. Kombinácia týchto farieb a materiálov, zaoblených strán ak tomu kontrastných ostrých hrán ostatných prvkov ma naozaj uchvátila na prvý pohľad.


Ja hrám, tie hráš, my hráme

Ako vášnivý hráč mobilných hier som si testovanie patrične užil. Na zážitky z tejto hernej platformy budem dlho spomínať. V mobilných hrách mám celkom prehľad a tak som hneď vedel do čoho sa pustiť aby som na plno vyskúšal potenciál mobilného telefónu. Všetky 3D hry som bez váhania hneď pri prvom zapnutí nastavoval na najvyššej detaily, najvyšší framerate a pozapínal všetky tiene, odlesky a ďalšie detaily toľko ovplyvňujúce zážitok z hry. Všetky hry s týmto nastavením nemali najmenší problém (samozrejme!). Hrať PubG "na plno" je jednoducho zážitok a v kombinácii s obnovovacou frekvenciou displeja neuveriteľných 90 Hz nemá konkurenciu.

Neoceniteľnou vychytávkou sú nápadité AirTriggers. Ultrazvukové dotykové senzory na bočnej hrane telefónu sa dajú naprogramovať pre akúkoľvek hru. Po štarte hry si len nastavíte kde na displeji majú pomyselnej triggery "stlačiť" tlačidlo. Musím povedať, že napríklad Real Racing 3 s nastaveným plynom na pravý spínač a brzdou na ľavý je naozaj zážitok. V kombinácii s pohľadom od vodiča, stereo reproduktory umiestnenými po stranách (vertikálne držanie) a zapnutým gyro ovládaním, na ktorého presnosti si u Asusu dali naozaj záležať, si naozaj pripadáte ako účastníci závodu. Vo strieľačkách si je pre zmenu nastavíte napríklad na streľbu a prebíjanie, zakľaknutie alebo napríklad skok. Záleží čisto na Vás a vašich potrebách a nárokoch. V podstate získate ďalšie dva prsty navyše ktoré Vám pomôžu pri hre.


Hardware ako z rozprávky

Výkonu má ROG Phone naozaj na rozdávanie. Vnútri tepe momentálne najvýkonnejší procesor od Qualcomm a to Snapdragon 845 ktorý vývojári, vďaka vychytanému chladenie, nataktovali na neuveriteľných 2960 Mh. Za podpory grafické podpory Adreno 630 sa stáva nedostihnuteľným koňom na poli smartphonov.

Procesora krásne korešponduje 8 GB operačnej pamäte čo je naozaj veľa výkonu. Beh systému je úplne plynulý a multitasking funguje perfektne. Telefón má funkciu rozdelenia displeja, skúsil som mať na každej polovici pustenú jednu 3D hru a telefón zvládal prevádzku oboch dvoch naraz. Samozrejme nie celkom plynule čo je pochopiteľné.

Výkon bez prehrievania

Samozrejme ruka v ruke s vysokým výkonom a náročnými hrami ide samozrejme aj teplota všetkých zariadení a komponentov hore. U Asusu tento problém vyriešili (opäť) elegantne. Vďaka vychytanému systému GameCool pomocou parných komôr a medeným rozvádzačom tepla sa telefón výraznejšie hreje naozaj len pri tých najnáročnejších hier na plné detaily.

Pokiaľ by Vám prišlo, že sa aj tak Váš ROG Phone má vyššiu teplotu alebo by Vás príliš hral do rúk tak je k telefónu pribalený prídavný chladiaci dok vybavený ventilátorom pre externé chladenie. Po zapojení tejto periférie sa už procesor telefónu nedostal cez teplotu 50 stupňov Celzia ani pri hraní graficky veľmi náročnej hre Ark: Survival Evolved na plné detaily.

centrum hier

Vďaka inteligentnej hernej nadstavbe starajúci sa o to aby váš telefón využívaj všetok potenciál na práve hranou hru. Aplikácia sa stará o správne chladenie a môžete si v nej nastaviť všetky dôležité Paramtery a funkcie (citlivosť triggerov, obnovovacej frekvencie, nastavenie streamu atď.).


Príslušenstvo čo Vás nenechá v kľude

Dostávame sa do finále a svoj odsek si rozhodne zaslúži ponuka rôznych prídavných periférií. Už skôr spomínané externé chladenie, ktoré je súčasťou balenia, je veľmi užitočnou vychytávkou. Ovšem dokúpiteľné produkty určené priamo pre Asus ROG Phone sú úplne inde než konkurencia.

Pre začiatok je to veľmi dobre skonštruovaný a premyslený ROG Phone GameVice Controller. Gamepad do ktorého jednoducho telefón zasadíte a zmení sa v skvelú prenosnú hernú konzolu. Fyzické triggery, joysticky a veľa tlačidiel vám úplne zmení pohľad na mobilný gaming.

Podľa mňa najväčší vychytávka pre tento telefón je Asus ROG Phone TwinView Dock. Dokovacia stanica vybavená ďalším displejom posunie vaše herné možnosti na novú úroveň. Naviac vám táto záležitosť rozšíri kapacitu existujúce batérie o ďalších 6000mAh a pridá ďalšie chladiaci systém. Stanica je vybavená fyzickými triggery určeným napríklad pre streľbu, použitie nitro či akcelerácia / brzdenie v rôznych hrách. Vychytávka ako robená pre streamery, ktorí môžu na telefóne hrať a na sekundárne obrazovke spravovať a sledovať svoj stream. Možností je neskutočné množstvo.

Medzi ďalšie dokúpiteľné záležitosti patrí niekoľko dokovacích staníc umožňujúce napríklad bezdrôtový stream do Vašej TV alebo možnosť pripojenia LAN linky pre nekompromisný stabilitu systému. S pevným pripojením sa už nebudete musieť obávať žiadneho výpadku kvôli občasné nestabilite WiFi signálu.


fotky

Priznám sa, že nie som žiadny fotograf takže to vezmem stručne. Skôr som anti-fotograf bez najmenšieho citu pre fotenie. Dokázal by som modelku odfotiť tak, že by ju nechceli v jedinom magazíne a pri pokusoch fotiť svojho od prírody krásneho syna mi ešte nikdy nezostalo nič iné ako tlačidlo "odstrániť".

Pár fotografií som urobil a musím povedať, že aj cez môj antitalent boli snímky moc pekné. Niet sa ani čomu čudovať keďže papierovo sú použité jedny z najlepších objektívov na trhu. Hlavný fotoaparát Sony® IMX363 s naozaj vysokou svetelnou citlivosťou a 120 ° širokým zorným poľom sekundárneho fotoaparátu dáva vedieť, že sa ani na fotoaparáte nešetrilo. Veľkým bonusom je možnosť natáčať 4K videa pri 60 snímkach za sekundu čo ani dnes nie je príliš zvykom. Selfie kamerka Vás tiež rozhodne nesklame. Má rozlíšenie 8 Mpx a aj keď nie je špičkou na trhu tak rozhodne neurazí a vyhotovuje obstojné snímky.






Máte otázku?
Spýtajte sa našich fajnšmekrov

Hľadáte príslušenstvo pre telefón?

Neviete, aký máte model?

16

Skúsení špecialisti
máme viac ako 16 rokov skúseností

Autorizovaný predajca
predávame tovar z oficiálnej CZ/SK distribúcie

Fakt rýchle dodanie
tovar skladom posielame do 24 hodín

7

F-Mobil predajní
príďte sa poradiť

Podeľte sa o svoje úlovky na Instagramu. Použite #Fmobil Pochváľte sa na Instagramu. Použite F-mobil Podeľte sa so svojim chytrým zariadením na Instagramu. Použite #Fmobil Zobraziť profil