hore

Huawei P30 Lite

Ako posledný zo série vlajkových lodí tohto roku vyšiel model P30 Lite. Dostal sa nám do rúk v modrej farbe a musím uznať, že toľko obľúbený prechod farieb a ich odlesk má naozaj čo do seba.

Ako posledný zo série vlajkových lodí tohto roku vyšiel model P30 Lite. Dostal sa nám do rúk v modrej farbe a musím uznať, že toľko obľúbený prechod farieb a ich odlesk má naozaj čo do seba.

Horná strana začína krásnou svetlo modrou farbou a postupne prechádza až do tmavo fialovej ktorú tiež končí. Kryt vyzerá naozaj krásne a uhladený telefón padne komfortne do každej dlane. Štíhly dizajn s 3D zakriveným sklom je navrhnutý pre pohodlné použitie a ovládanie jednou rukou.

Sklenená chrbát sa samozrejme ľahko zamastia, ale to je jednoducho daňou za krásny sklenený dizajn. Na chrbte telefónu vyčnieva trojice fotoaparátov a pre tých ktorí majú o fotoaparáty a vlastne aj o zamasteniu chrbát slabosť nie je nič ľahšie než použiť silikónové priehľadné puzdro ktoré tieto problémy elegantne vyrieši.

Žiarivý displej telefónu (naozaj žiarivý) zaberá krásnych 90% prednej strany a vďaka tomu telefón skvele padne do ruky aj napriek celkom veľkú uhlopriečku displeja a to 6,15 palcov. Spomínaný displej má rozlíšenie celkom nadštandartných 2312 x 1080px.

Obraz dipsleje je celkovo naozaj žiarivý, prehľadný a skvele podsvietený. Na môj vkus niekedy až moc, ale každý má skrátka trochu iné nároky. Každopádne v noci sa radšej pozriem na hodiny než rozsvietiť displej telefónu.


Hardware

Nebudem klamať a rovno priznám, že výkon by si v dnešnej dobe telefón zaslúžil zrejme vyššia. Huawei však dokázalo svoje EMUI výborne odladiť a aj cez slabší procesor Kirin 710 telefón šliape svižne a relatívne plynulo. Odskúšal som pár náročnejších hier a fungovali napospol bez problémov. Na všetku ostatnú činnosť je telefón vybavený perfektne. 4GB operačnej pamäte nejspíš nemáte šancu úplne zaplniť a telefón skrátka pobeží za každej situácie skvele. 128GB integrovanej pamäte je celkom nadštandardné kapacita a je rozhodne dostatkom pre veľa fotografií, hudby, hier alebo napríklad filmov, seriálov a ďalších dát.


fotoaparáty

Poslednou dobou sa u Huawei čím ďalej častejšie telefóny predháňajú kvalitou fotoaparátov a inak tomu nie je ani pri modeli P30 Lite. Tento najlacnejšie člen rodiny P30 síce nevládne Leica šošovkami, ale aj tak je jasné, že fotky zvládne naozaj krásne.

Zadné fotoaparát je kombináciou troch objektívov. Hlavného 48 Mpx snímača s PDAF zaostrovaním a obstojnú f / 1.8 svetelnosťou. Druhý fotoaparát vybavený 8 Mpx snímačom vybaveným širokouhlou optikou pre krásne fotografie zhotovené hlavne v prírode. Ako posledný je doplnkový 2 Mpx snímač určený pre kvalitnejšie hĺbku ostrosti a jej prípadné rozostrenie.

Veľmi obľúbenou záležitosťou u fotoaparátov mobilných telefónov je použitie umelej inteligencie. Táto funkcia dokáže sama pri fotení rozpoznať scénu a decentne laborovať celkovej použitie farieb, zaostrenie a svetelné podmienky.

Musím uznať, že v tejto cenovej kategórii som pravdepodobne nestretol telefón schopný zaobstarať takhle kvalitné fotografie. Telefón si, vďaka svojmu trojitému fotoaparátu, zaostriť takmer okamžite. Bez problémov si tiež poradí s rôznymi protisvetlo, odrazy a podobnými situáciami s ktorými máva konkurencie občas problémy. Pri použití HDR je tento problém očividne úplne vyriešený.

Ak ste milovníci selfie fotografií tak rozhodne nebudete týmto mobilným telefónom sklamaní. 24Mpx fotoaparát dokáže naozaj kúzla. Rozpoznanie tvárí, automatické fotenie vo chvíli keď sa usmievate, automatické vyváženie farieb podľa okolitých podmienok a veľa ďalších drobností, ktoré dohromady tvoria krásne fotografie.



Ostatné

Telefón je vybavený dnes už celkom tradičný batériou s kapacitou 3340 mAh as dodávaným 18W dobíjacím adaptérom. Okrem bezdrôtového dobíjania má telefón snáď všetky "bezdrôtové záležitosti" ktoré sú dnes obľúbené. Či už ide o platby cez NFC čip, Volt, LTE, FM rádio alebo kvalitné bluetooth podporujúci kvalitný prenos zvuku do kompatibilných slúchadiel. GPS, GLONAS a BDS fungujú skvele a vašu pozíciu nájdu takmer okamžite a tak sa človek nemusí báť, že sa niekde stratí. To všetko je pre tento model samozrejmosťou.

Zhrnutie

Huawei P30 Lite zodpovedá svojej cene. V niektorých veciach trošku pokrivkáva a v niektorých necháva konkurenciu ďaleko za sebou. Telefón vyzerá nádherne, je ľahučký a vybavený naozaj kvalitnými fotoaparáty s množstvom funkcií a umelou inteligenciou. Určite by zniesol lepšie procesor, ale viem, že väčšina ľudí ani nepostrehne, že by bol v čomkoľvek horší alebo pomalší.

Huawei P30 lite máme v ponuke v 3 farbách .

Máte otázku?
Spýtajte sa našich fajnšmekrov

Hľadáte príslušenstvo pre telefón?

Neviete, aký máte model?

16

Skúsení špecialisti
máme viac ako 16 rokov skúseností

Autorizovaný predajca
predávame tovar z oficiálnej CZ/SK distribúcie

Fakt rýchle dodanie
tovar skladom posielame do 24 hodín

7

F-Mobil predajní
príďte sa poradiť

Podeľte sa o svoje úlovky na Instagramu. Použite #Fmobil Pochváľte sa na Instagramu. Použite F-mobil Podeľte sa so svojim chytrým zariadením na Instagramu. Použite #Fmobil Zobraziť profil